Procreate отвергает генеративный ИИ

опубликовано  20 авг 2024
Фото - Procreate отвергает генеративный ИИ
Розробники застосунку для цифрової графіки Procreate, доступного на iPad, висловилися проти генеративного штучного інтелекту та заявили, що ніколи не інтегрують цієї технології у платформу через ідеологічні розбіжності. Однак вони позитивно оцінили машинне навчання.  
Водночас компанія усвідомлює ризики тотального відставання від конкурентів, але навіть за таких умов не планує змінювати власної позиції. За словами генерального директора Джеймса Куди, генеративний ШІ становить загрозу для творчої індустрії та професії художника, дизайнера загалом.  
Я до біса сильно ненавиджу генеративний ШІ. Ми не збираємося впроваджувати жодний генеративний ШІ в наші продукти. Їх завжди проєктують і розробляють із думкою про те, що cаме людина буде щось створювати
додав Куда.
Такий підхід набув широкої підтримки серед мистецької спільноти, яка здебільшого виступає проти генеративного ШІ. Наприклад, два роки тому застосунок для ілюстрацій Clip Studio Paint відмовився від випуску таких інструментів на тлі сильної критики користувачів.  

Водночас провідна компанія Adobe активно впроваджує ШІ-функції в усі доступні застосунки. Нещодавно вона потрапила під шквал критики, спричинений попередніми, але поки що непідтвердженими планами з обов'язкового навчання моделей за допомогою користувацького контенту.  


Больше актуальных новостей
Sidebar ad banner